Dark Sky avond

Dark Sky avond

In de meeste ontwikkelde landen is kunstlicht de laatste veertig jaar, bijna ongemerkt, steeds meer toegenomen. Kunstlicht is op zichzelf nuttig en heeft het leven een stuk veraangenaamd. Maar er is een keerzijde: te veel kunstlicht heeft ons de duisternis en daarmee het zicht op de nachtelijke hemel ontnomen. Een van de belangrijkste uitgangspunten van Dark Sky Park Lauwersmeer is daarom mensen ervan bewust te maken dat overbodig kunstlicht onwenselijk is.

Kom op zaterdag 15 september naar activiteitencentrum de Bosschuur en beleef een echte ‘Dark Sky avond’. De boswachter vertelt over (on-)gewenst kunstlicht en studenten sterrenkunde van de Rijksuniversiteit Groningen vertellen over sterren en planeten en andere kosmische fenomenen. Bij helder weer wordt een telescoop op onder meer de reuzenplaneet Saturnus gericht!

Deze avondactiviteit, interessant voor jong en oud, sluit aan op het programma van de Waddenvereniging over vogels en vissen in NP-Lauwersmeer, dat ’s middags om 16.00 uur al begint. Zie daarvoor www.waddenvereniging.nl

Deel deze pagina