Unieke fietstocht rondom Lauwersmeer

Unieke fietstocht rondom Lauwersmeer

Lionsclub Dokkum Bonifatius organiseert zaterdag 27 mei voor de eerste keer een fietstocht rondom het Lauwersmeer voor een goed doel. De prachtige route voert langs Unesco Werelderfgoed De Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer.

De Lauwersmeer- en Waddentocht biedt een unieke kans om de natuurschoon en historische dorpen in dit gebied beter te leren kennen. De start is tussen 08.00 en 10.00 uur bij VV Dokkum en vanuit daar kunnen twee afstanden gefietst worden: 65 of 100 kilometer. De toertocht is geschikt voor deelnemers op racefiets, toerfiets, tandem of e-bike. 

De route is makkelijk te volgen door de uitgezette pijlen op de weg. Onderweg is er één stempelpost en komen deelnemers twee verzorgingsposten tegen. Daar krijgen zij iets te eten en drinken en na afloop ontvangt iedere deelnemer een leuke Dokkumer attentie.

Voor de deelnemers op toerfiets, tandem of e-bike zijn er op de route veel gelegenheden op prachtige locaties om even af te stappen voor een kopje koffie/thee of lunch onderweg.

Martijn Möllers, initiatiefnemer bij Lionsclub Dokkum Bonifatius: “Het ‘rondje Lauwersmeer’ is bij fietsers altijd al een favoriet rondje, maar stond nog niet structureel op de toertochtkalender. Als het aan ons ligt is deze eerste editie van de Lauwersmeer- en Waddentocht de opmaat voor een jaarlijks terugkerend evenement.”

Goed doel
De opbrengst komt dit jaar geheel ten goede van de stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Noordoost- Friesland: http://www.vptz-nofriesland.nl/

Kosten
Kosten voor deelname zijn 10 euro, die geheel ten goede komt aan Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Noordoost-Friesland. 

Inschrijving
Inschrijven kan op de dag zelf, maar voorinschrijven met korting is vanaf nu mogelijk op www.fietstochtlauwersmeer.nl

Meer informatie
Voor meer informatie over onder andere de route en inschrijving: www.fietstochtlauwersmeer.nl, op de Facebookpagina fietstochtlauwersmeer of Twitteraccount @fietstochtLM.

Deel deze pagina