Vogelfestival Lauwersmeer

Vogelfestival Lauwersmeer

Op zondag 16 september van 10.00 uur tot 17.00 uur vindt voor de tweede keer een Vogelfestival plaats in Nationaal Park Lauwersmeer. De locatie van het Festival is in en rondom het Activiteitencentrum Lauwersmeer.

Een festival voor iedereen 
Het wordt een festival met muziek, lezingen, lekker eten en drinken, excursies, kunst, wetenschap en theater. Een festival waar vogels centraal staan maar dat niet alleen leuk is voor de echte vogelaar, maar voor iedereen!

Programma en aanmelding
Vanuit verschillende nesten bieden we een veelzijdig programma aan. Het festivalterrein is vrij toegankelijk. Voor sommige voorstellingen en excursies geldt een toegangsprijs en/of moet je je aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.np-lauwersmeer.nl/doen-zien/vogelfestival.

Download de app en maak kans op een avontuurlijke overnachting
Echte durfals maken tijdens het Vogelfestival kans op een wel heel bijzondere ervaring. Speel op 16 september samen met je vader of moeder het Vogelspel in de app en ga tegelijkertijd op ontdekkingstocht door Lauwersmeergebied. Volg de route en leer alles over de vogels in het gebied en voer toffe opdrachten uit. Bovendien zijn er voor alle deelnemende kinderen leuke prijzen te verdienen. 

De hoofdprijs is wel heel bijzonder en avontuurlijk. Win een overnachting voor 2 personen op een drijvend vlot in het Lauwersmeer! Helemaal back to basic dus, maar wél inclusief vervoer en ontbijt. 

Jij komt toch ook? Download hier alvast de Nationaal Park Lauwersmeer-app. Binnenkort vind je hier het spel.

iOS: bekijk in de App Store
Android: bekijk in de Play Store

Tentboot

Win een avontuurlijke overnachting | Fotograaf: Stella Dekker

Een nacht in een vogelnest
Izaak Zwartjes, die vanuit Leiden richting Lauwersoog reist, verzamelt onderweg materialen voor een levensgrote nest. Tijdens het festival kun je zijn kunstwerk van dichtbij bekijken en krijgen twee geluksvogels de kans hierin te overnachten! Meer weten? Klik dan hier

Credits vormgeving:
Zeearend: Jan Duker
Reuzestern: Jan Bosch
Nest Izaak: foto in opdracht van Museum De Lakenhal, 2013
Illustraties vogel: Stene Elzerman
Ontwerp: karinjanssen.nl

Deel deze pagina