Varen op het Lauwersmeer

Bijzondere vaartochtjes

Waar veel water is, moet gevaren worden. Ga aan boord van een Rescue Boat en ervaar tijdens een spectaculaire tocht wat G-krachten zijn. Scheep in vlak voor eb en ga van boord op een droogvallende zandplaat voor een wandeling over het Wad. Maak een rondvaart door de haven in een voormalig betonningsvaartuig. Of neem de catamaran of watertaxi naar Schiermonnikoog. Maar heel rustig kan ook, bijvoorbeeld tijdens een fotovaartocht langs vogelrijke plekken. 
www.lauwersmeer.nl
www.lauwersoog.nl 
www.wadop.nl 
www.msroerdomp.nl

Jachthavens

Er liggen verschillende jachthavens aan het Lauwersmeer, met recreatiesteigers waar aangelegd kan worden. Vanuit het Lauwersmeer kan via een staande mastroute gevaren worden naar Leeuwarden en Groningen en van daaruit zijn de Friese meren, het Oldambtmeer en zelfs Duitsland bereikbaar. Afhankelijk van de boot is een vaartocht op de Waddenzee natuurlijk ook een uitdaging.
Meer informatie over varen in Groningen >>

Even naar Schier

Naast vissershaven is Lauwersoog ook veerhaven en wel voor de boten naar Schiermonnikoog, waar op 45 minuten varen afstand nog een prachtig Nationaal Park ligt te wachten. Een autoluw wandel- en fietsparadijs waar elk jaargetijde zijn charme heeft. Twee moderne veerboten, Rottum en Monnik, onderhouden de veerdienst en ook vanuit Oostmahorn kan de overtocht gemaakt worden, per catamaran.
Dat maakt dit gebied echt bijzonder: twee natuurgebieden met het predicaat Nationaal Park én een Unesco Werelderfgoed grenzend aan elkaar. Een zeldzaamheid.
Meer informatie over de boot naar Schiermonnikoog >>