Wadlopen

Vanuit het Lauwersmeergebied zijn er diverse vertrekpunten voor een tocht over het wad. Het Groningse wad is onderdeel van het Werelderfgoed de Waddenzee, wat doorloopt van het Nederlandse Den Helder tot aan Esbjerg in Denemarken. 

Dit komt neer op een lengte van ruim 400 kilometer en een oppervlakte van 10.000 vierkante kilometer, waarvan het Groningse gedeelte het meest ongerept is. Het gebied bestaat uit kwelders, bij eb droog vallende wadplaten, altijd overstroomde wadplaten en geulen, zeebanken en eilanden. Diverse organisaties geven hun eigen draai aan een wadlooptocht.

Wadlopers.nl

Wadlopers.nl organiseert exclusieve wadlooptochten voor kleine groepjes en kinderwadlooptochten. Onder leiding van ervaren wadgidsen maken de wadlopers kennis met een gebied waar natuur bepaald wordt door het ritme van eb en vloed.
www.wadlopers.nl

De vrije wadlopers

De vrije wadlopers organiseren wadtochten op maat: kleinschalig en educatief. “Op maat” betekent tochten met een speciaal karakter, bijvoorbeeld poëzietochten, fotografietochten, Wad & penseel, tochten voor het ontwikkelen van teamgeest en meer.
www.vrijewadlopers.nl

Dijkstra Wadlooptochten

Dijkstra Wadlooptochten heeft tochten voor elk niveau. Nieuwkomers gaan op zwerftocht, terwijl ervaren wadlopers naar een waddeneiland of zandplaat lopen.
www.wadloop-dijkstra.nl

Wadgids.NL

Met Wadgids.NL wandel je naar diverse bestemmingen. Je kunt een oversteek naar een eiland maken of een zandplaat bewandelen, een wadloopzwerftocht maken of een speciale tocht doen naar bijvoorbeeld het Duitse waddengebied of de grenspaal in de Dollard.
www.wadgids.nl

Wadloopcentrum Pieterburen

Wadloopcentrum Pieterburen biedt voor individuen, gezinnen en groepen zwerftochten, oversteken en arrangementen op maat. Maar ook zijn er tochten naar (on)bewoonde eilanden. 
www.wadlopen.com

Wadloopvereniging Arenicola

Voor de echte liefhebber is er wadloopvereniging Arenicola. Voor € 10,00 per jaar word je lid van de vereniging. Vervolgens krijg je korting op wadlooptochten en ontvang je het Arenicola bulletin.
www.arenicola.nl

Stichting Uithuizer Wad

De Stichting Uithuizer Wad organiseert vanuit het Noord-Groninger dorp Uithuizen wadlooptochten naar het onbewoonde waddeneiland Rottumeroog. Dit zijn sportieve wadlooptochten naar een uniek gebied (Rottumeroog) waar je normaliter niet kunt komen.
www.wadlopen.nl

Stichting Oan 'e dyk Paesens-Moddergat

Stichting Oan 'e dyk organiseert wadlooptochten bij Paesens-Moddergat. Het is mogelijk dit te combineren met een maaltijd van waddenproducten. Dagelijks is het mogelijk en zwerftocht Zoutkamperlaag, Schone schoentocht, Middeleeuws arrangement of een waddenexcursie te maken. Andere tochten zijn ook mogelijk.
www.wadlopen-moddergat.nl


Tour de Wadden

Tour de Wadden is een online reisbureau gespecialiseerd in tours, trips en reizen in het Waddengebied. Maak een keuze uit het ruime aanbod van samengestelde dagtours, weekendtrips of weekreizen. En je komt er gemakkelijk. Deze zomer rijdt de WadloopExpress vanaf de Grote Markt in Groningen naar de Waddenzee. Deze authentieke Volkswagen T2 bus biedt de mogelijkheid om vanuit de stad het Wad te verkennen vanaf Noordpolderzijl of de Hoek van Bant bij Lauwersoog. Tot eind augustus worden er acht tours aangeboden. De tours zijn inclusief vervoer heen en terug per bus en een twee of drie uur durende wadlooptocht onder begeleiding van gediplomeerde wadloopgidsen.
www.tourdewadden.nl

Deel deze pagina